Het Slimste Kantoor is er om jou te helpen slimmer om te gaan met jouw bedrijfsprocessen. Het Slimste Kantoor is een samenwerking van organisaties in de regio Haaglanden, met het doel kennis te delen over slimme bedrijfsvoering. Wij denken met je mee en geven je advies op diverse gebieden.

Deze editie van onze maandelijkse nieuwsbrief staat in het teken van veranderen. Onze partners geven jou tips en tricks om veranderingen in je organisatie succesvol aan te pakken. Wij helpen je graag verder, want veranderen doe je samen!

Veel leesplezier. 

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Meld je direct aan.

Verander, doe het snel en doe het samen

In een snel veranderende maatschappij geldt voor veel bedrijven het aloude motto “Stilstaan is achteruitgaan”. Aumatics helpt u vooruit met een nieuwe manier van samenwerken. Wat komt daarbij kijken?

Lees verder

Verander je bedrijf, begin bij de koffie!

Er is de afgelopen jaren een ware revolutie ontstaan op koffiegebied. In de jaren na de eeuwwisseling is de trend in rap tempo volledig omgebogen van gemalen (filter)koffie naar single served systemen (pads, cups en verse bonensystemen). De meeste mensen hebben inmiddels thuis wel een Nespresso, illy of ander serving/capsulesysteem. Deze stormachtige ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat je op de zaak niet meer kunt achterblijven. Lees in dit artikel hoe je ook op kantoor lekkere koffie kunt serveren.

Lees verder

Kijkje in de toekomst!

Onze omgeving en de mens zelf is constant onderhevig aan veranderingen. De keuze voor een nieuwe kantoorlocatie, andere inrichting of een compleet nieuw werkconcept zet een grote verandering in voor medewerkers. Met een goed ontwerp en de realisatie ervan wordt uiteraard een grote stap naar verandering gezet, maar ga hierbij nooit voorbij aan de gebruikers. Zij zijn degenen waar het ontwerp voor wordt gemaakt, zij kunnen presteren en zich ontwikkelen in het nieuwe concept.

Hierbij een plan van aanpak voor de optimale begeleiding van de verandering. Hiermee kunnen we ons interieurontwerp inzetten als kracht achter verbetering en ontwikkeling van de organisatie.

Lees verder

U gaat investeren? Zo houdt u de fiscale belastingdruk laag

Als u gaat investeren of desinvesteren is het van belang de fiscale gevolgen goed in beeld te hebben. Een juiste planning van investeringen of desinvesteringen kan u vele euro’s belastingvoordeel opleveren. In dit artikel geven wij u tips en voorbeelden waarmee u een zo laag mogelijke fiscale belastingdruk hebt.

Lees verder

Veranderen: van e-mailmarketing naar marketing automation

Maak jij gebruik van e-mailmarketing, maar voldoet deze manier van e-mails versturen niet meer aan de behoefte? Of loop je in de huidige situatie tegen beperkingen aan? Dan ben je misschien wel toe aan een volgende stap: marketing automation. Voordat je sprong waagt, is het wel belangrijk om er zeker van te zijn dat jouw organisatie er echt klaar voor is. Maar, hoe weet je dat?

Lees verder

Waar ligt jouw kracht op de werkvloer? Doe de test!

Een perfecte match tussen medewerker, functie en organisatie is niet vanzelfsprekend. Er zijn een aantal elementen die van belang zijn om een succesvolle match tot stand te brengen. De beste match ontstaat wanneer de zachte criteria van de medewerker perfect passen binnen de cultuur van het bedrijf. Om inzicht te krijgen in kandidaten, brengt Olympia door middel van een korte test verschillende krachtvelden in beeld. Nieuwsgierig welk krachtveld op u en uw collega’s van toepassing is?

Doe de test